Nieuwe werkzaamheden en nachtafsluitingen van Leimuiderbrug op 12 en 13 maart

Foto: John Wiersma

LEIMUIDEN – Er komen nieuwe werkzaamheden en nachtafsluitingen aan voor de Leimuiderbrug. De provincie Noord-Holland voert in de avonden en nachten van 12 en 13 maart werkzaamheden uit aan de Leimuiderbrug.

De afsluitingen vinden plaats in de avond en nacht van 12 maart op 13 maart en van 13 maart op 14 maart. Tijdens deze werkzaamheden is de Leimuiderbrug tussen 21.00 en 5.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Doorgaand verkeer op de N207 tussen Alphen aan den Rijn en de A4 wordt geadviseerd om te rijden via de N446 en de A4. Verkeer moeten rekening houden met extra reistijd door de werkzaamheden en afsluitingen.

Een deel van de brug blijft gedurende de werkzaamheden begaanbaar voor het openbaar vervoer, nood- en hulpdiensten en landbouwverkeer. Bromfietsers en fietsers kunnen ook gebruik blijven maken van de Leimuiderbrug. Zij kunnen via het bestaande fietspad over de brug rijden. Vanwege het testen van de brug moeten zij er wel rekening mee houden dat de brug soms maximaal 10 minuten open kan staan.

Software aanpassen

De afgelopen maanden heeft de provincie Noord-Holland de Leimuiderbrug geheel doorgelicht. Hierbij is een aantal mogelijkheden ontdekt om de werking van de brug te verbeteren.

De brug wordt minder storingsgevoelig door het aanpassen van de software en het beter inregelen van het beweegbare deel van de brug. Bij het uitvoeren van de werkzaamheden die hiervoor nodig zijn, moet de brug continu geopend en gesloten worden. Hierdoor is het noodzakelijk om de Leimuiderbrug maximaal twee nachten af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. De software liet het afgelopen nacht nog afweten toen de verlichting van de brug op storing sloeg. De werkzaamheden in maart zouden dit soort problemen moeten verhelpen.

Lees ook: Vanaf 16 februari geen storingsmonteur meer aanwezig op de Leimuiderbrug

advertentie advertentie