Nieuwkoop wil samenwerken met Kaag en Braassem in beheren sportaccomodaties

KAAG EN BRAASSEM - De gemeente Nieuwkoop wil met de gemeente Kaag en Braassem samen gaan werken bij het beheren van sportaccomodaties. Kaag en Braassem is bereid om mee te denken over het plan, dat nog verder moet worden uitgewerkt. Dit schrijft het Algemeen Dagblad maandagavond.

In Kaag en Braassem buigt men zich deze weken over het vernieuwde Sportpad in Roelofarendsveen. Daarbij zou een nieuwe school, sporthal en zwembad moeten komen. Ook de sportverenigingen gaan op de schop. Het project zou in totaal ongeveer 70 miljoen euro moeten gaan kosten. Maandag 18 maart wordt een besluit genomen door de gemeenteraad. 

In Nieuwkoop is men bezig met een plan voor een nieuw zwembad. Die moet het verouderde zwembad De Wel gaan vervangen. Deze moet gebouwd worden op een van de voetbalvelden van SV Nieuwkoop, dat daarvoor twee kunstgrasvelden terugkrijgt. 

Sportbedrijf Kaag en Braassem

Het beheer van zwembaden en mogelijke financiële risico's zijn voor gemeenten vaak lastig om knopen over door te hakken. Sportbedrijf Kaag en Braassem levert in die gemeente personeel aan het zwembad in Leimuiden in het voorjaar en de zomer. Zij beheren ook Het Spant. In Roelofarendsveen beheren zij sportbedrijf Het Tweesprong, dat bestaat uit het zwembad en de sporthal.

advertentie advertentie