NL-Alert verstuurd naar heel Nederland: ‘Houd 1,5 meter afstand’

Gepubliceerd op 22 Maart 2020 om 12.18 uur

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - 'Volg instructies Rijksoverheid op: houd 1,5 meter afstand!' Die nadrukkelijke oproep heeft de overheid zondag rond 11.30 uur nogmaals gedaan door een landelijk NL-Alert te versturen.

'Bent u ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen Corona. Keep your distance to others', stond verder geschreven in de tekstboodschap die nagenoeg alle Nederlanders met een mobiele telefoon ontvingen.

'Het is belangrijk dat iedereen doordrongen raakt van de noodzaak om 1,5 meter afstand tot anderen te houden en thuis te blijven bij ziekte of verkoudheid', meldt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). 'Daarom wordt een landelijk bericht via NL-Alert verstuurd.'

Drukte in natuurgebieden

Natuurmonumenten plaatste eerder op zondagochtend al een noodoproep. 'Ga niet de natuur in vandaag', luidt de dringende oproep. Natuurgebieden worden ook zondag overspoeld met duizenden bezoekers. 'Dit is niet meer verantwoord! Dringend verzoek om naar huis te gaan of thuis te blijven', meldt Natuurmonumenten.

NS vraagt mensen om alleen met de trein te reizen als dat strikt noodzakelijk is. 'De trein is even geen uitje', meldt NS. 'Laat de ruimte aan mensen die de trein het hardst nodig hebben. En houd 1,5 meter afstand.'
advertentie advertentie