OM: drugshandel was aanleiding voor mishandeling 18-jarige jongen aan Meerkreuk

Foto: Dennis Knetsch

OUDE WETERING - De aanleiding van de mishandeling van een 18-jarige jongen in september aan de Meerkreuk in Oude-Wetering, zou drugshandel zijn geweest. Dat heeft het Openbaar Ministerie bevestigd aan Studio Kaag en Braassem.

Het ging in september helemaal mis rondom de hangplek aan de Meerkreuk in Oude-Wetering. Studio Kaag en Braassem schreef eerder al over de overlast en onveiligheid die werd ervaren door buurtbewoners en omliggende ondernemers. De bewuste avond is een 18-jarige jongen mishandeld bij de hangplek. Daarbij is volgens de politie ook gestoken met een mes. Het Openbaar Ministerie heeft nu gezegd dat het slachtoffer werd verdacht van het dealen van drugs. Volgens justitie is dit de aanleiding geweest voor de mishandeling, zo wordt bevestigd aan Studio Kaag en Braassem.

Nog geen nieuwe datum rechtszaak

De overlast aan de Meerkreuk was voor de gemeente Kaag en Braassem voldoende om te besluiten de jongerenontmoetingsplek te verwijderen. Dit is afgelopen week gebeurd. De 35-jarige verdachte in de mishandelingszaak zou 11 oktober voor de rechter verschijnen. De zaak is destijds aangehouden, om meer getuigen te kunnen verhoren. Er is nog geen nieuwe datum ingepland voor de rechtszaak.

advertentie advertentie