OM eist twee jaar celstraf voor seksueel misbruik door begeleider waterscouts uit Rijnsaterwoude

Foto: Pixabay

RIJNSATERWOUDE – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft twee jaar celstraf geëist tegen een begeleider van de waterscouts in Alphen aan den Rijn vanwege seksueel misbruik van een minderjarig lid van de vereniging. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

De 39-jarige verdachte S.S had twee jaar lang seks met het minderjarige meisje van 14. De begeleider en het meisje hebben elkaar in 2018 leren kennen tijdens een herfstkamp van de waterscoutsvereniging. Ze kon volgens de verdachte niet goed praten met haar ouders, maar wel met hem. Het begon met berichtjes via WhatsApp, videobellen en knuffelen, later liep het uit tot seks. Het misbruik heeft plaatsgevonden in de auto, een boot en bij de begeleider thuis.

De man uit Rijnsaterwoude zoende het meisje niet, omdat hij dit te persoonlijk vond en al een vaste relatie had. Voor de verdachte was de seks slechts een bijzaak zei hij. De begeleider heeft 35 dagen in voorarrest gezeten en is naar eigen zeggen tot inkeer gekomen na therapie. Hij voelt zich schuldbewust en vind de ontucht verschrikkelijk.

Seksuele handelingen op kalender aangegeven

Het misbruik heeft enorme impact op het slachtoffer gehad. Achter gesloten deuren mag ze haar verhaal zelf aan de rechters vertellen. Volgens de officier van justitie is er voldoende bewijs voor de ontucht. Het meisje heeft zelfs de seksuele handelingen aangegeven op een kalender. In totaal zou het seksueel misbruik 35 keer plaats hebben gevonden. Het gebeurde ook toen ze nog 16 jaar oud was.

De aanklager ziet dat de verdachte spijt heeft, maar vindt dat er geen sprake was van een gelijkwaardige relatie door het leeftijdsverschil van 19 jaar. Het meisje is door de verdachte ontmaagd en dat vindt het OM strafverzwarend. Volgens het OM wist de verdachte wat hij deed, want hij vroeg het slachtoffer om berichten te verwijderen.

De uitspraak in de zaak vindt plaats over twee weken.

Lees ook: Man uit Woubrugge krijgt twee jaar cel voor maken van kinderporno.

advertentie advertentie