Ondernemers blijven positief gestemd, ondanks uitblijven nieuwe regelingen

Gepubliceerd op 27 april 2020 om 21.41 uur

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM – Op dinsdag 21 april bracht het kabinet geen goed nieuws voor ondernemers. Tijdens de persconferentie van minister-president Mark Rutte werden er, naast het verlengen van de huidige corona-maatregelen, geen nieuwe regelingen voor ondernemers aangekondigd. Het is een onzekere tijd voor ondernemers, maar positief zijn ze nog steeds.

‘De teneur bij ondernemers is nog steeds wel: vooruitkijken en verdergaan’, laat Martijn Koek, voorzitter van Ondernemersvereniging Kaag en Braassem (OVA) weten in het radioprogramma KB Actueel. ‘Maar verder vooruitkijken dan een paar weken gaat momenteel niet. En dat is gewoon erg lastig, want als ondernemer wil je dat wel. Op het moment heb ik tevens nog weinig ondernemers gezien die op omvallen staan, maar wel een aantal dat zich zorgen maakt. Daarom waren we, als ondernemers, ook niet zo blij met de laatste aankondigingen.’

Maar de ondernemers blijven nog steeds positief. ‘Ik denk dat de meesten gelukkig alles wel redelijk voor elkaar hebben’, aldus Koek. ‘En ze zijn natuurlijk erg ondernemend, dus ze zijn allemaal aan het zoeken naar andere manieren om te kunnen blijven bestaan. Je ziet dan dat ondernemers weer energie krijgen, waardoor ze automatisch ook positiever worden.’ Er heerst angst voor de toekomst, maar er is ook sprake van positiviteit. Want er ontstaan nieuwe kansen.

Tips aanwezig

Tips over hoe de ondernemers deze vreemde tijd door kunnen komen, zijn aanwezig. De ondernemersvereniging heeft namelijk een aantal tips opgesteld en heeft wat mailingen gedaan naar haar leden. ‘Die tips zijn gewoon goed naar je eigen situatie kijken, zorgen dat je genoeg informatie inwint over de juiste regelingen en ons laten weten wat je aan het doen bent en waar je mee zit. Zo kunnen we elkaar helpen’, vertelt Koek. Ook is informatie over de verschillende regelingen van de overheid verzameld op de website van de ondernemersvereniging.

De vestigingsplaats van een onderneming kan bepalend zijn voor het toekomstperspectief van een bedrijf. ‘Het voordeel van in een regio zitten als Kaag en Braassem, is dat je elkaar behoorlijk kent’, aldus Koek. ‘Je merkt dat dat echt een groot voordeel kan zijn. We moeten het met elkaar doen, en dat gaat gewoon makkelijker wanneer je elkaar kent.’

KB Actueel is iedere zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te beluisteren op de radio bij Studio Kaag en Braassem.
advertentie advertentie