One en Only Kermismarathon gaat terug naar het Stenen Tijdperk

One en Only Marathon 2019 Foto: Loopvereniging Plantaris

ROELOFARENDSVEEN - Het Stenen Tijdperk herleeft zaterdag 17 september in de Veen met de negentiende editie van de One en Only Kermismarathon die is omgedoopt tot de VeenStenenTijdperk Marathon.

Loopvereniging Plantaris is de organisator van De One en Only. Dat het thema de VeenStenenTijdperk is geworden, komt door berichten in kranten waarin duidelijk werd dat de tuinen in Roelofarendsveen nog vaak “tegelparadijzen” zijn (uit het AD). En volgens het Leidsch Dagblad heeft in Kaag en Braassem slechts één op de drie inwoners een boom, terwijl dat in Leiden één op de twee inwoners is.

‘Bij menig Veender verschijnt, bij het lezen van deze krantenberichten, het schaamrood op de kaken. Is het zo slecht gesteld met ons prachtige dorp, ook wel bekend als bloem van de Randstad?,’ schrijft de organisatie van One en Only op haar website. ‘Weliswaar weinig groen, maar wel veel water en hele mooie huizen. En “ieder nadeel heb ze voordeel”, over al die stenen kun je uitstekend hardlopen.’

Vergeten Groenten Buurt

Daarnaast schijnen de vergeten groenten in de Veen ook echt vergeten te zijn, alhoewel. In de nieuwe wijk Aan de Braassem zijn de vergeten groenten terug te vinden in de straatnamen. De VeenStenenTijdperk Marathon gaat dan ook voor een groot deel door deze nieuwe wijk met straatnamen als Koolraap, Snijbiet en Schorseneren. De marathon start aan de Mierikswortel en gaat kris kras door de Vergeten Groenten Buurt. Na 33 bochtjes is de eerste van achttien rondes a 2,344 kilometer gelopen.

Prijzen

Meedoen aan de marathon kan individueel of in estafettevorm. Voor de nummers 1, 2 en 3 bij de dames en heren marathonners is er een bijzonder aandenken; verder ontvangen zij een medaille en certificaat. Ook voor de drie beste teams zijn er prijzen. En er is een prijs voor de drie mooist verklede estafetteteams. Voor elke deelnemer is er aan de finish een verrassing.

Inschrijven

Meedoen kan vanaf 16 jaar. De kosten zijn 20 euro per persoon, teams van vier personen betalen 50 euro. De opbrengst gaat naar een goed doel. In totaal kunnen 150 estafetteteams meedoen. De marathon is zaterdag 17 september van 12.00 tot 17.00 uur. Inschrijven en meer informatie is te vinden op deze website.

 

Bekijk hieronder een video van de One en Only Kermismarathon in 2019.

advertentie advertentie