Open Monumentendag in Kaag en Braassem veel meer dan kijken alleen

KAAG EN BRAASSEM - Tijdens het landelijke weekend van Open Monumentendag zijn ook in Kaag en Braassem diverse monumenten geopend. Behalve dat Kaag en Braassem Promotie voor zaterdag 10 september een Elfdorpentocht heeft uitgezet, is er meer vermaak. Het thema deze editie is duurzaamheid.

Bij de Onze Lieve Vrouwe Geboortekerk in Rijpwetering treedt het koor Joy op. Afwisselend live en vanaf cd is hier ook kerkorgelmuziek te beluisteren. Verder is er is een overzicht van muziekstukken vanaf 1900 en een verzameling bidprentjes. Het voormalige kerkgebouw De Spreng in Oude Wetering is gerestaureerd en verbouwd tot multifunctioneel centrum. Omdat het bestuur van De Spreng zelf aan het begin staat van een groot traject op het gebied van renovatie en duurzaamheid, hebben zij speciaal voor Open Monumentendag een energiecoach van Gemeente Kaag en Braassem uitgenodigd. Deze vertelt alles over duurzamer wonen.

Varend erfgoed

Behalve open gebouwen is er in de waterrijke gemeente ook varend erfgoed te bezichtigen. Skûtsje Nooit Volmaakt ligt aangemeerd nabij de monumentale sluis in Roelofarendsveen. De gehele dag is schipper Rob aanwezig om het verhaal van het schip te vertellen. In de middag is er een voordekconcert door de Nederlandse folkband Boxin' The Vox. De kans is groot dat schipper Rob ook nog even zijn accordeon uit de koffer haalt. Op Kaag is zaterdag 10 en zondag 11 september een kijkje nemen op de Bunschoter Botter BU112. Het is ook mogelijk deel te nemen aan een rondvaart. De botter is te vinden bij de Watersport Academy aan de Wilhelminalaan.

Elfdorpentocht

Op de fiets leidt Kaag en Braassem Promotie de bezoekers op een duurzame manier langs de monumenten. Lees meer over deze verbindingstocht langs alle elf de kernen van Kaag en Braassem in dit artikel.

Alle monumenten die meedoen en de activiteiten rond OMD zijn te vinden op:

www.kaagenbraassempromotie.nl/omd

advertentie advertentie