Oplevering appartementen MeerWonen in Aan de Braassem

Jan en Agnes van der Meer in appartementencomplex Aan de Braassem Foto: MeerWonen

ROELOFARENDSVEEN - Stap voor stap levert woningcorporatie MeerWonen dit voorjaar de nieuwe woningen in De Poelen, onderdeel van plan Aan de Braassem, op. Maandag was het de beurt aan het appartementencomplex dat twintig sociale huurwoningen telt.

Medewerkers van MeerWonen ontvingen vanaf 9.00 uur de huurders op de locatie aan de Glanswier. Het was het moment waar de bewoners lang naar uit hadden gezien. Zodra de formaliteiten waren afgerond, stroopten de meeste huurders de mouwen direct op. Klusmateriaal en koffie bij de hand en aan de slag.

Zo ook Jan en Agnes van der Veer die een appartement op de tweede verdieping hebben bemachtigd. Met een inschrijfduur van zeventien jaar hadden ze zelfs eerste keus. 'Er zijn meer woningen voorbij gekomen de laatste jaren, maar deze plek sprak ons aan', vertelt Agnes van der Veer. 'Het is een mooie, ruim opgezette wijk dicht bij het centrum en de Braassem. En na 54 jaar in één en dezelfde eengezinswoning te hebben gewoond, moest het er maar eens van komen.'

Uitloop door bekabeling

Door de problemen met de bekabeling in de wijk is de oplevering bijna een half jaar uitgelopen. Om de vertraging toch zoveel mogelijk te beperken, gebeurt de oplevering in etappes, direct aansluitend op de voortgang van elektra-aanleg in de wijk. MeerWonen realiseert in hetzelfde gebied ook veertig eengezinswoningen. Van een aantal zijn de sleutels inmiddels overgedragen aan de huurders. In mei zijn naar verwachting alle veertig woningen opgeleverd.

Comfortabel en energieneutraal

De appartementen en eengezinswoningen van MeerWonen zijn allemaal "nul-op-de-meter". Woningen met zonnepanelen, driedubbel glas, lucht-warmtepompen en andere voorzieningen. Het maakt ze comfortabel en energieneutraal. Ook buiten de woningen zet MeerWonen de duurzame gedachte door. De bergingen krijgen een sedumdak en op geschikte plekken plaatst zij vogelkasten. De oplevering van de woningen is niet alleen fijn voor de bewoners. Bij de toewijzing is lokaal maatwerk toegepast wat betekent dat de bewoners uit Kaag en Braassem komen en er daardoor 35 passende, betaalbare woningen vrijkomen voor andere woningzoekenden.

advertentie advertentie