Opnieuw besmetting met coronavirus in gemeente Kaag en Braassem

Gepubliceerd op 25 Maart 2020 om 14.42 uur

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Het RIVM meldt woensdagmiddag dat bij vijf inwoners van de gemeente Kaag en Braassem het coronavirus is vastgesteld. Dat betekent dat er in de afgelopen 24 uur één besmette patiënt is bijgekomen.

In heel Nederland is woensdagmiddag het coronavirus bij 6412 mensen vastgesteld. Het totaal aantal gemelde overleden patiënten is in een dag toegenomen met 80, naar in totaal 356 mensen. In totaal zijn 1836 patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. In de afgelopen 24 uur is dat aantal met 341 gestegen.

Het RIVM meldt dat er mogelijk een afvlakking is van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames van patiënten met het coronavirus. 'De afgelopen tijd was het aantal nieuw opgenomen patiënten in het ziekenhuis een oplopende curve. Op dit moment lijkt dit af te vlakken', meldt het RIVM. 'Dat wijst mogelijk op een voorzichtige afname van de snelheid waarmee het virus zich verspreidt.  Dit is een eerste signaal. We kunnen hier geen harde conclusies aan verbinden. De komende dagen moet blijken of er sprake is van een werkelijke afvlakking.'

Verspreiding lijkt ook af te nemen

De snelheid waarmee het coronavirus zich verspreidt lijkt ook af te nemen. 'Ook hierbij moet de komende dagen blijken of de daling doorzet.' Het aantal overleden patiënten, 80 in het afgelopen etmaal, is het hoogste aantal tot nu toe.

'Dit zijn echter meldingen van personen die verspreid over de afgelopen paar dagen overleden zijn. De sterftegevallen worden niet altijd direct doorgegeven', legt het RIVM uit. 'Daarom is nu een nieuwe grafiek opgenomen waarin het aantal overleden patienten is weergegeven naar de dag van overlijden.'

Ziekenhuisopnamen

Overleden patiënten

Meer informatie is te vinden op de website van het RIVM: www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus.

advertentie advertentie