Oproep huisartsenpraktijken: doneer persoonlijke beschermingsmaterialen

Foto: HP Rijnland

KAAG EN BRAASSEM - Huisartsenvereniging SHR (Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland) roept bedrijven en particulieren die persoonlijke beschermingsmaterialen hebben op om die af te staan aan een van de huisartsenposten in de regio.

Het gaat om mondkapjes (chirurgisch, FFP1, FFP2 en FFP3), plastic schorten (lange mouw en halter) en kunststof overals. De materialen zullen met name gebruikt worden in de coronaspoedpost in Leiderdorp. Alle patiënten met een coronaverdenking die zijn doorgestuurd door de huisarts, komen naar deze praktijk in Leiderdorp. Mensen die twijfelen of hun materiaal geschikt is, worden gevraagd om bij voorkeur de spullen af te geven bij de huisartsenpost in Voorhout (Rijnsburgerweg).

SHR is het samenwerkingsverband tussen huisartsen in de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Leiden, Leiderdorp, Leidschendam-Voorburg (alleen Stompwijk), Nieuwkoop, Voorschoten en Zoeterwoude. De huisartsenposten in de Duin- en Bollenstreek (DDDB) hebben maandag gelijktijdig dezelfde oproep uitgedaan.

Lees ook: Opnieuw coronabesmetting vastgesteld bij inwoner gemeente Kaag en Braassem

advertentie advertentie