Oranjefeesten in Roelofarendsveen gaan door, maar zonder bloemencorso

ROELOFARENDSVEEN - De Oranjefeesten in Roelofarendsveen gaan dit jaar door. Volgens Oranjecomité Juliana kan zo'n zeventig procent van de activiteiten plaatsvinden van 10 tot en met 19 september. Het bloemencorso, het hoogtepunt van de week, gaat voor het tweede jaar op rij niet door.

De organisatie heeft tijdens de voorbereidingen rekening gehouden met de coronamaatregelen. 'Gelukkig is er bij alle onderdelen die het oranjecomité organiseert, waar mogelijk, een alternatief voorbereid. Hierdoor kan ook met de anderhalvemeterregel zeventig procent van het programma - in aangepaste vorm - doorgang vinden', meldt Oranjecomité Juliana.

Het kermisterrein wordt dit jaar, als proef, een dag langer geopend. Ook op de zondag is de kermis toegankelijk. Daarnaast gaat onder andere het karten, de Oranjeloop, het luchtkussenfestival, het vissen, de wandelspeurtocht en de optochten met ballonnen en lampionnen door. 'Daarnaast krijgen de senioren het Seniorenschuurfeest voorgeschoteld.'

Bloemencorso

Er zijn ook onderdelen die dit jaar niet georganiseerd kunnen worden, zoals het bloemencorso. 'Hier balen wij van het oranjecomité zelf het meeste van', aldus de organisatie. 'Daarnaast gaan ook de Kroegentocht en de Verenigingenmanifestatie niet door.'

Oranjecomité Juliana plaatst nog wel één kanttekening bij alle plannen voor de Oranjefeesten. Alle activiteiten kunnen pas doorgaan na besluiten van organisatiepartners en het verlenen van de benodigde vergunningen. Daar moet in september een definitief besluit over genomen worden.

advertentie advertentie