Gepubliceerd op 06 September 2019 om 11.06 uur

Oranjefeesten in Roelofarendsveen komen eraan

ROELOFARENDSVEEN - Volgende week vrijdag, op 13 september, beginnen de Oranjefeesten in Roelofarendsveen. Tien dagen lang worden er festiviteiten georganiseerd door Oranjecomité Juliana.

De feestweek wordt officieus afgetrapt met Frisdance in SplotZ. Dit feest is voor de jeugd van groep zes tot en met vijftien jaar. Een dag later staat de kermismarathon op het programma en zondag wordt er gekart op de gemeentewerf op het Veenderveld. Ook is de traditionele kermisviering in de Petruskerk, kun je vanaf 13.00 uur over het straattheaterfestival Uitkaik lopen en wordt er pony gereden. Het weekend wordt afgesloten met de kroegentocht op de step.

Maandag gaat het feest verder met de Oranjeloop, een dartstoernooi in 't Veen en wordt de finale van het Oranjebiljart gespeeld: in café Jan Punt wordt het eremetaal verdeeld in het driebandtoernooi en het libre toernooi. Op dinsdagavond wordt er gebridged, is er een tafelvoetbaltoernooi en is de traditionele taptoe bij voetbalvereniging DOSR.

Veense kermis

Na een hoop volle avonden, wordt er woensdag vooral 's middags gefeest met het kermistoernooi sjoelen en het luchtkussenfestival, om vervolgens donderdagmiddag door te pakken met een optreden van Marco de Hollander in WIJdezorg Jacobus. 's Avonds lopen honderden kinderen in clubtenue mee met de verenigingsmanifestatie vanaf de Westmeerlaan naar het kermisterrein. Die avond wordt om 20.00 uur de jaarlijkse kermis geopend.

Het slotweekend wordt afgetrapt op vrijdagochtend met een ballonnenoptocht. Om 14.00 uur begint voor de jeugd de wandelspeurtocht, gelijktijdig met de viswedstrijd langs de Gerberastraat en het seniorenschuurfeest aan de Sotaweg met optredens van Mark Pathuis, Marco de Hollander en dansorkest Scheurend Hart. De dag wordt om 20.00 uur afgesloten met een lampionnenoptocht.

Jeugdbloemencorso

Het hoogtepunt is op zaterdag het jaarlijkse jeugdbloemencorso. Tussen 10.00 en 12.00 uur loopt het corso van de Westermeerlaan naar de Meerkreuk in Oude Wetering. Langs de kant zullen Liefde voor Harmonie, Door Gunst Verkregen en Mavileo de sfeer extra verhogen met hun muziek. Na de optocht is bij voetbalvereniging DOSR het jaarlijkse tonknuppelen en wordt het tobbetje steken gespeeld.

De Oranjefeesten worden om 22.30 afgesloten met vuurwerk dat te bekijken is vanaf het kermisterrein. Op zondagochtend is er nog wel een ontnuchteringswandeltocht voor de liefhebbers.

advertentie
 
advertentie