Oscar Ellerbrak fietst van Weert naar Nijmegen voor actie tegen corona

Foto: fietsenisbeterdancorona.nl

LEIMUIDEN – Bij Oscar Ellerbrak, een oorspronkelijke Leimuidenaar, werd op 4 april het coronavirus vastgesteld. Gelukkig is hij weer hersteld en fietste hij afgelopen zondag van zijn huidige woonplaats Weert naar het Radboudumc in Nijmegen, waar hij opgenomen is geweest, om zo geld op te halen voor onderzoek naar corona.

Het idee voor de fietstocht ontstond toen Ellerbrak het coronavirus had. ‘Het is een ideetje dat langzaam is opgekomen en is gaan groeien’, vertelt hij in het radioprogramma KB Actueel. ‘Ik heb twee vrienden gevraagd om mee te fietsen. Die wilden gelijk meedoen ter ondersteuning, voor het geval ik uit de wind gehouden moest worden. Daarnaast helpen nog een paar andere goede vrienden en mijn broer met alles eromheen.’

De Leimuidenaar heeft in het ziekenhuis in Weert en in het Radboudumc in Nijmegen gelegen tijdens zijn coronabesmetting. Dat is ook de reden waarom hij deze actie begonnen is. ‘Ik wil door middel van deze actie beide ziekenhuizen en het personeel bedanken en ook steunen in hun strijd tegen corona. Zo doet het Radboudumc momenteel onderzoek naar een medicijn voor corona, waar natuurlijk iedereen baat bij heeft.’ 

Route met symbolische betekenis

De route die Ellerbrak gefietst heeft, is voor hem ook een symbolische route. Hij heeft namelijk de weg van Weert naar Nijmegen al eerder afgelegd in een ambulance, toen hij besmet was met corona. ‘We hebben een hele mooie route gekozen, zodat we zelf ook kunnen genieten onderweg’, laat Ellerbrak weten. ‘Want we gaan natuurlijk niet over de snelweg’.

De actie loopt erg goed, zelfs beter dan Ellerbrak aanvankelijk had gedacht. ‘Het oorspronkelijke doel was om 1.500 euro op te halen. We zitten al boven het drievoudige daarvan en we hopen inmiddels de 6.000 euro te halen. En nóg hoger is natuurlijk nog mooier, maar we zijn al zo verbaasd door wat er om ons heen gebeurt. Het is zo fantastisch wat er allemaal gaande is en het is mooi dat er van zoiets negatiefs, voor mij, zoiets positiefs gemaakt kan worden’, laat Ellerbrak weten.

De actie is te steunen via de website www.fietsenisbeterdancorona.nl.

KB Actueel is iedere zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te beluisteren op de radio bij Studio Kaag en Braassem.
advertentie advertentie