Paalzitten tijdens Veense kermis: nog twee kandidaten over

Foto: Dennis Knetsch

ROELOFARENDSVEEN - De Veense kermis is afgelopen weekend van start gegaan en daar hoort het 78 uur paalzitten traditiegetrouw bij. Zaterdagmiddag om 15.00 uur klommen de kandidaten op de palen die bij restaurant Paal 7 staan in Roelofarendsveen.

Dennis van Es, Stan van Ruiten, Rick Langeveld en Ruud Volwater stapten voor het eerst op de paal. Rutger Karlas deed voor de tweede keer mee. Het is de bedoeling om tot woensdagavond te blijven zitten, maar dat viel dit jaar niet mee. De winnaar krijgt een vakantie voor twee personen naar Spanje. En, zo beloofde organisator Mark van Ruiten: 'Als we meer winnaars hebben, boeken we gewoon een paar reisjes bij'.

Bommetje

Tijdens de eerste nacht vielen twee van de vijf deelnemers af. Dennis van Es stopte rond 04.00 uur en Stan van Ruiten viel in het water. Hij leunde tegen de parasol, daardoor verloor hij zijn evenwicht. 

Zondagavond even voor 20.00 uur gaf ook Rick Langeveld de pijp aan Maarten. Hij sprong met een bommetje van zijn paal af het water in. Eerder die dag was Rick al even van de paal geweest voor een sanitaire stop, die tijd zou van zijn eindtijd afgehaald worden mocht hij tot het einde zijn blijven zitten. 

Onheilspellend weer

Maandagochtend zijn beide overgebleven mannen van de paal gehaald omdat er onweer boven het Braassemermeer was. Na een half uurtje benen strekken, koffie drinken, bijkletsen en toiletbezoek kropen de mannen weer terug op de paal.

Rutger knapte meteen een uiltje, terwijl Ruud met het aanwezige publiek bleef keuvelen. Hij gaf aan het allemaal gezellig te vinden, maar vroeg tussen neus en lippen door nog even welke dag het was. 'Van dat zitten op die paal en die hazenslaapjes raak je het gevoel voor tijd wel een beetje kwijt. Maar ik ga door tot het bittere eind', aldus de dappere deelnemer.

advertentie advertentie