Pand Rabobank in Roelofarendsveen opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen

Foto: Google Street View

ROELOFARENDSVEEN - In het pand van de Rabobank aan Het Oog in Roelofarendsveen gaan Oekraïense vluchtelingen opgevangen worden. Dat meldt de gemeente Kaag en Braassem. Op de locatie is ruimte voor zeventig mensen, die daar minimaal zes maanden kunnen verblijven.

De Rabobank heeft als maatschappelijke bijdrage acht panden in Nederland beschikbaar gesteld aan lokale overheden om vluchtelingen in op te vangen. Het pand aan het Oog, langs de A4, is één van die gebouwen. Doordat vluchtelingen op die locatie voor een langere tijd kunnen worden opgevangen, hoopt de gemeente Kaag en Braassem zekerheid en geborgenheid te kunnen bieden. 'Afhankelijk van de ontwikkelingen vangen we meer Oekraïense vluchtelingen op', meldt de gemeente.

'Ook in Kaag en Braassem zorgen we dat mensen, die zijn gevlucht vanuit de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne, in onze gemeente een snelle en menswaardige opvang kunnen krijgen', zegt burgemeester Astrid Heijstee. 'Het is hartverwarmend om te zien hoe onze gemeenschap zich inzet voor de mensen uit Oekraïne.'

advertentie advertentie