Pastorie naast afgebrande kerk in Hoogmade toch nog niet in gebruik

Foto: Clara en Franciscus federatie

UPDATE 03-03-2020: Pastorie naast afgebrande kerk in Hoogmade toch nog niet in gebruik

HOOGMADE - De pastorie van de Onze Lieve Vrouw Geboortekerk - De Goede Herder in Hoogmade is toch nog niet in gebruik. De secretariaatswerkzaamheden zijn nog niet hervat in de pastorie.

'In tegenstelling van wat er in de nieuwsbrief is geschreven en helaas ook in de diverse media terecht is gekomen over de staat van de pastorie en het secretariaat is de suggestie wellicht gewekt dat ook de secretariaatswerkzaamheden daar weer hervat zijn maar het tegendeel is waar', meldt de Clara en Franciscus federatie op haar website. 'Er moeten nog een aantal dringende werkzaamheden eerst worden verricht voor als nog de werkzaamheden op het secretariaat weer kunnen worden hervat.'

In de afgelopen tijd is er wel hard gewerkt om de pastorie aan de Kerkstraat gebruiksklaar te maken, maar de secretariaatswerkzaamheden vinden voorlopig nog elders plaats.

Muren van kerk kunnen gestabiliseerd worden

Eerder deze maand werd bekend dat de muren van de afgebrande kerk gestabiliseerd kunnen worden. Dat gaat gebeuren met een frame dat aan de binnenkant komt. Het is nog niet bekend of de kerk herbouwd gaat worden. Afhankelijk van de bouwkundige staat kan het gesprek aangegaan worden met de verzekeringsmaatschappij.

Op 28 februari plaatste Studio Kaag en Braassem een artikel waarin vermeld werd dat de pastorie weer in gebruik genomen is. Dat blijkt dus onjuist te zijn.

advertentie advertentie