Peter van Dijk (VVD) stopt als raadslid in Kaag en Braassem

Foto: VVD Kaag en Braassem

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Peter van Dijk stopt als gemeenteraadslid in Kaag en Braassem. In een kort bericht aan de burgemeester kondigt Van Dijk zijn vertrek aan per 30 januari, na dat eerst overlegd te hebben met de VVD-fractie waar hij lid van is.  

In de afgelopen vijf jaar heeft Van Dijk het raadslidmaatschap vervuld in de gemeente Kaag en Braassem. 'Sinds de bestuurswisseling na de afgelopen verkiezingen heb ik echter het gevoel dat de bestuurlijke verstandhouding veranderd is en er minder ruimte is voor constructieve inbreng en gezamenlijk de beste oplossing uitdenken', legt Van Dijk uit. 'Dit maakt dat ik veel minder plezier heb in en voldoening haal uit het raadswerk. Hierop heb ik geoordeeld dat het beter is dat iemand met een frisse blik en nieuwe energie mijn plek overneemt.'

Dennis Jong gaat Peter van Dijk vervangen als raadslid namens de VVD. 'Het was mooi en gaf voldoening om namens onze inwoners te mogen meepraten en beslissen over welke kant het op moet met onze mooie gemeente. Bijkomend bleek het ook een goede manier om deze gemeente en haar inwoners, ondernemers en organisaties beter te leren kennen', blikt Van Dijk terug op zijn tijd als raadslid.

Lees ook: Van profwielrenner naar politicus: Peter van Dijk (35) vindt ‘overal iets van’

advertentie advertentie