Petitie heeft effect: gemeente gaat alsnog kijken naar glijbaan in nieuw zwembad Roelofarendsveen

Foto: Google Maps

ROELOFARENDSVEEN - De petitie die een aantal weken geleden in het leven is geroepen voor een recreatiebad in het nieuwe zwembad in Roelofarendsveen, heeft effect gehad. De gemeente gaat er nu toch alles aan doen om te zorgen dat er een recreatiebad met glijbaan komt. Dit ondanks het feit dat er geen geld voor is gereserveerd.

Tijdens de raadsvergadering van afgelopen maandag - waarin het plan voor het nieuwe zwembad, sporthal en een nieuwe school werd aangenomen - klonk kritiek op het missen van een glijbaan in het plan voor het nieuwe zwembad. Ruud van der Star van PRO Kaag en Braassem noemde het zonde dat de gemeente wordt geconfronteerd met een petitie die ruim 1700 keer is getekend. Thijs Mooren van Mooi Kaag en Braassem vond het een gemiste kans dat een glijbaan niet was opgenomen in het plan.

Wethouder Nick van Egmond nam de kritiek tot zich. 'Het signaal is helder', zo gaf hij aan. Toch wilde hij geen keiharde toezegging doen dat de glijbaan er ook echt komt. 'Ik wil niet dat die ons blijft achtervolgen, maar we doen ons best. Daar kunt u op rekenen. Je maakt ook blijvende kosten voor het onderhoud. Het is ontzettend vervelend dat ruim 1700 mensen niet helemaal tevreden zijn met ons nieuwe bad.'

Ruime meerderheid

Het plan voor de bouw van het nieuwe zwembad, een nieuwe sporthal en een nieuwe school/kinderopvang is maandag aangenomen in de gemeenteraad van Kaag en Braassem. Ondanks de kritiek op het financiële plaatje, was er een ruime meerderheid voor de plannen.

Lees ook: Gemeenteraad definitief akkoord: vernieuwd Sportpad in Roelofarendsveen gaat er komen

advertentie advertentie