Petra van der Wereld kandidaat voor BBB bij Provinciale Statenverkiezingen

Foto: Gemeente Kaag en Braassem/BBB

ROELOFARENDSVEEN - Petra van der Wereld is kandidaat voor de BoerBurgerBeweging (BBB) tijdens de aankomende Provinciale Statenverkiezingen. De oud-wethouder van de gemeente Kaag en Braassem staat op plek 10 van de concept-kandidatenlijst, die op 12 november door de leden van de partij wordt vastgesteld.

'In januari heb ik al gesprekken gevoerd met mensen van deze partij, en raakte direct enthousiast', zegt Van der Wereld tegen Studio Kaag en Braassem. 'Gezond verstand in de politiek. Dat er weer ruimte komt voor dat wat inwoners belangrijk vinden.' Van der Wereld zegt zich in te willen zetten op dossiers waar ze bekend mee is, zoals de zorg en woningbouw. BBB schrijft nu het partijprogramma voor de verkiezingen in Zuid-Holland, daar schrijft Van der Wereld aan mee. 

In de lokale politiek is Van der Wereld op dit moment burgerlid, oftewel commissielid, namens Samen voor Kaag en Braassem. Het is nog onduidelijk wat zij doet zodra ze volgend jaar maart bij de provinciale verkiezingen gekozen zou worden. 'Dat is te ver om op vooruit te kijken. Wellicht moet ik dan een afweging maken. Maar lokaal vind ik ook heel erg belangrijk', aldus de voormalig wethouder.

advertentie advertentie