Politie rukt massaal uit voor bestuurder met levensgevaarlijk rijgedrag

Foto: John van der Tol

KAAG EN BRAASSEM - Een 28-jarige Rotterdammer bracht zondag een hoop politie op de been door levensgevaarlijk te rijden. Tijdens de rit scheurde hij door de bebouwde kom van Roelofarendsveen. 

De dollemansrit begon toen een motoragent een zwarte mercedes op een rijstrook voor vrachtwagens zag rijden op de A16. Tijdens de achtervolging reed de bestuurder harder dan 235 kilometer per uur. Daarna reed de auto met hoge snelheid over de A20 richting Vlaardingen. Daar keerde hij om. Onderweg probeerde hij op motoragenten in te rijden. 

Uiteindelijk kwam de bestuurder via de A20 en de A13 op de A4 richting Den Haag terecht. Daar werd hij gesignaleerd door een politiehelikopter. 

Door de bebouwde kom

De bestuurder nam de afrit van de N207 en reed op hoge snelheid door de bebouwde kom van Roelofarendsveen. Daarna ging de bestuurder de A4 op richting Amsterdam. Hij vervolgde zijn gevaarlijke rit via de A4, A5 en A10 met snelheden van boven de 200 kilometer per uur. Ook reed hij regelmatig over de vluchtstrook.

Uiteindelijk kwam de bestuurder zonder brandstof te staan op de A10. Hij is daar aangehouden voor poging tot doodslag en gevaarlijk rijgedrag. De auto is in beslag genomen en het rijbewijs ingevorderd. De bestuurder was niet onder invloed. 

De politie is op zoek naar getuigen van het voorval en beelden van dashcams. Contact opnemen met de politie kan door te vragen naar Opsporing Rotterdam-Oost via telefoonnummer 0900-8844. 

advertentie advertentie