Politiebureau in Ter Aar is hele dag dicht

Politie Foto: John van der Tol

KAAG EN BRAASSEM - De politievakbonden houden dinsdag 11 juni alle politiebureaus in Nederland 24 uur gesloten. Ook het politiebureau in Ter Aar is gesloten. Het is in die tijd niet mogelijk om op het bureau aangifte te doen. Alarmnummer 112 blijft wel gewoon bereikbaar.

De actie duurt van dinsdag 0.00 uur tot 23.59 uur. Bij spoed kan 112 gebeld worden en voor algemene informatie, advies en meldingen die geen haast hebben, is het nummer 0900-8844 bereikbaar.

Met de sluiting vervallen ook alle gemaakte afspraken. Deze worden verplaatst naar een ander moment. Aangifte doen is in sommige gevallen online mogelijk, dat kan via politie.nl. De bureaus die gesloten zijn, krijgen een actieposter op de deur waarop staat waarom het bureau dicht is. Vanaf woensdag kunnen de politiebureaus weer bezocht worden tijdens de gebruikelijke openingstijden.

Vastlopen pensioenoverleg

De vakbonden voeren actie voor een goed vroegpensioen (RVU) voor politiemedewerkers. Het overleg hierover is recentelijk stukgelopen. Als de actie niet het gewenste resultaat oplevert, gaan de bureaus een week later opnieuw 24 uur dicht. Ook wordt gekeken of er nog andere acties gevoerd kunnen worden.

Lees ook: 16-jarige uit Oude Wetering opgepakt voor vechtpartij

advertentie advertentie