Politievrijwilliger Ben Kleine (82) uit Kaag en Braassem ontvangt oorkonde

Foto: WEP

KAAG EN BRAASSEM - De 82-jarige Ben Kleine mag de pensioenleeftijd dan al even gepasseerd zijn. Hij zet zich nog volop in voor de politie in Kaag en Braassem. Sinds drie jaar is hij vrijwilliger bij het team. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd Ben in het zonnetje gezet en ontving hij een oorkonde.

Ben is wekelijks twee á drie dagen op het politiebureau te vinden. Hij zet zich daar in voor de voorlichting voor ouderen, de witte voetjes-actie of het digitaal opkoop register. Maar ook bij evenementen zoals de Sinterklaasintocht is de senior onmisbaar. 

Onschatbare waarde

Op de website van het WEP (Waardering Erkenning Politie) wordt het volgende over Ben geschreven. 'Je moet Ben eerder afremmen, dan in beweging krijgen. Als Ben ergens zijn speurneus insteekt en vermoedt dat het zaakje stinkt, gaat hij door tot hij er het fijne van weet. Ook als het spoor buiten de Haagse eenheid leidt, houdt Ben vast. Zijn betrokkenheid gaat verder dan politiewerk alleen. Hij onthoudt alles van wat er leeft en speelt bij collega’s. Volgens zijn collega's is hij van onschatbare waarde.'

Uit handen van Lies Fris van het WEP kreeg Ben het Blauwe Hart uitgereikt. Door de burgemeesters van Kaag en Braassem en Nieuwkoop werd hij vervolgens overladen met twee mooie bossen bloemen.

advertentie advertentie