Provincie dient verzoek in voor flitspalen op kruising N207 bij Leimuiden: ‘Het moet nu echt een keer klaar zijn’

LEIMUIDEN - De provincie Zuid-Holland heeft vrijdag een verzoek ingediend bij het Openbaar Ministerie (OM) om flitspalen te plaatsen bij het kruispunt op de N207 bij Leimuiden. Dat meldt gedeputeerde Frederik Zevenbergen (VVD). 'Het moet nu echt een keer klaar zijn met het negeren van de 50 kilometer borden en rode stoplichten op de kruising.'

Zevenbergen kondigde in juli al aan het verzoek te willen versturen, ondanks dat er een nog onderzoek van de provincie liep naar de situatie op het kruispunt. Dat onderzoek is inmiddels afgerond. In de zomer is in een periode van twee weken bekeken wat het verkeer op en rond het kruispunt doet. Daaruit blijkt dat maar liefst 70 procent van de voertuigen harder rijdt dan 55 kilometer per uur en in twee weken tijd zijn 920 automobilisten door het rode licht gereden.

'De N207 bij Leimuiden is ongewild een racebaan geworden. Een ongewenste ontwikkeling die we zo snel mogelijk moeten stoppen', zegt Zevenbergen. 'De provincie legt veilige wegen aan, geen racebanen.' Als alles meezit kunnen er binnen een half jaar flitspalen staan. 'Gemiddeld duurt het vanaf indienen van een aanvraag tot start van de handhaving ongeveer vijf maanden', valt te lezen op de website van het OM.

Eerdere aanvraag

Jaren geleden werd er al een aanvraag ingediend voor flitspalen op het kruispunt. Het OM heeft herhaaldelijk verzocht aan de wegbeheerder, in dit geval de provincie, om aanvullende gegevens aan te leveren; dit is echter nooit gebeurd. Later is nooit opnieuw een aanvraag ingediend, tot nu.

advertentie advertentie