Provincie gaat verzoek indienen voor flitspalen op kruispunt N207 bij Leimuiden

LEIMUIDEN - De provincie Zuid-Holland gaat opnieuw een verzoek indienen bij het Openbaar Ministerie (OM) om flitspalen te plaatsen bij het kruispunt op de N207 bij Leimuiden. Het hoge aantal snelheidsovertredingen op het kruispunt is hiervoor de belangrijkste aanleiding. Dat schrijft gedeputeerde Frederik Zevenbergen (VVD) in een brief aan Provinciale Staten.

De laatste tijd worden er regelmatig snelheidscontroles uitgevoerd door de politie. Op het stuk waar maximaal 50 kilometer per uur gereden mag worden, scheuren automobilisten regelmatig met snelheden tot meer dan 100 kilometer per uur voorbij.

Onlangs is het kruispunt heringericht om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. De provincie meldde eerder niet van mening te zijn dat de herinrichting voor meer hardrijders heeft geleid. 'Helaas wordt er op het stuk N207 bij Leimuiden al langer harder gereden', meldde een woordvoerder desgevraagd. Onderzoek naar het kruispunt zou moeten uitwijzen of er extra maatregelen nodig zijn. Daar lijkt gedeputeerde Zevenbergen niet op te willen wachten.

Snelheidsmetingen

Jaren geleden werd er al een aanvraag ingediend voor flitspalen op het kruispunt. Het OM heeft herhaaldelijk verzocht aan de wegbeheerder, in dit geval de provincie, om aanvullende gegevens aan te leveren; dit is echter nooit gebeurd. Later is ook nooit opnieuw een aanvraag ingediend. 

'De komende tijd zullen wij als provincie ter plekke snelheidsmetingen verrichten', kondigt Zevenbergen aan. 'Met deze gegevens en de cijfers van de politie hopen we voldoende onderbouwing te hebben voor een hernieuwde gezamenlijke aanvraag bij het OM.' Ook de politie zal in de aankomende periode vaker snelheidscontroles uitvoeren.

Andere maatregelen

De gedeputeerde geeft verder aan dat er ook aan andere maatregelen gedacht zijn. ‘In het verleden is er al gedacht aan snelheid remmende maatregelen in de vorm van plateaus, maar deze zijn ongeschikt in verband met geluid- en trillingshinder voor de omgeving en de aanwezigheid van de busverbinding van R-net', besluit Zevenbergen.

Lees ook: Kruispunt op N207 bij Leimuiden lijkt walhalla voor hardrijders: waarom staan er geen flitspalen?

advertentie advertentie