Provincie Noord-Holland neemt aanvullende maatregelen bij Leimuiderbrug

De Leimuiderbrug Foto: John van der Tol

LEIMUIDEN - De provincie Noord-Holland neemt aanvullende maatregelen bij de Leimuiderbrug. Het besluit volgt op de storingen die onlangs ontstonden, waardoor weggebruikers uren lang vaststonden voor de brug. 

In een persbericht schrijft de provincie Noord-Holland dat sinds 17 januari tussen de ochtend- en avondspits een monteur aanwezig is bij de brug. Die kan snel ingrijpen bij mogelijke toekomstige storingen. Daarnaast wordt de brug in spitstijden op dit moment niet bediend. 

'Het afgelopen jaar heeft de Leimuiderbrug zes keer in storing gestaan', staat in het persbericht. 'De oorzaken van deze storingen zijn steeds verschillend. De brug is al wat ouder, waardoor slijtage op onderdelen plaatsvindt. Die onderdelen (die niet op voorraad liggen en een lange besteltijd hebben) moeten dan worden vervangen.

Inmiddels zijn de oorzaken van de diverse storingen bekend en zijn deze opgelost. De brug wordt nu nog helemaal doorgelicht. Naar verwachting is het doorlichten van de brug half februari gereed. Daarna zou de brug weer naar behoren moeten functioneren en kunnen de aanvullende maatregelen worden afgerond, waardoor de brug weer tijdens de spits kan worden bediend.'

advertentie advertentie