Gepubliceerd op 09 Mei 2019 om 12.30 uur

Provinciegedeputeerde Han Weber neemt ontslag na ambtelijke blunder

KAAG EN BRAASSEM - Han Weber, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, heeft zijn ontslag ingediend. De provinciebestuurder van D66 rekent het zichzelf zwaar aan dat hij informatie over een groot warmteproject heeft achtergehouden voor Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten en neemt zijn politieke verantwoordelijkheid.

Weber stelt dat de ambtelijke organisatie, waar hij verantwoordelijk voor is, de informatie niet met hem heeft gedeeld. 'Hoewel mijn periode als gedeputeerde binnenkort ten einde zou lopen zie ik mij toch genoodzaakt dit voor mij pijnlijke besluit nu te moeten nemen: het tijdig en volledig informeren van de Staten is voor mij als provinciebestuurder het hoogste gebod', licht Weber toe.

Het warmteproject gaat over de benutting van rest- en aardwarmte voor onder meer huishoudens en kassen. Bij het opstellen van een retrospectief is gebleken dat de ambtelijke organisatie een belangrijk advies niet heeft doorgestuurd aan Weber, die vervolgens zijn informatieplicht niet heeft kunnen nakomen.

Nieuw provinciebestuur

Naar alle waarschijnlijkheid zal er geen vervanger voor Han Weber komen, omdat het een kwestie van tijd is voordat een nieuw provinciebestuur - naar aanleiding van de verkiezingsuitslag in maart - is gevormd. Forum voor Democratie, VVD en CDA hebben vorige week een hoofdlijnenakkoord gesloten. Met ChristenUnie en/of SGP wordt geprobeerd om tot de benodigde meerderheid in het provinciehuis van Zuid-Holland te komen.

advertentie
 
advertentie