Raadsakkoord Kaag en Braassem unaniem aangenomen, installatie wethouders in juni

Foto: Gemeente Kaag en Braassem

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Het nieuwe raadsakkoord in Kaag en Braassem is maandag door een unanieme gemeenteraad aangenomen. Als alles volgens planning verloopt, worden er in de week van 20 juni nieuwe wethouders geïnstalleerd.

Het nieuwe raadsakkoord voor de periode 2022-2026 draagt de titel 'Samen bouwen aan de toekomst van onze dorpen'. Per thema is gezocht naar het standpunt waar een meerderheid voor is in de gemeenteraad. 'Met deze benaderingswijze staat scherper vast wat het college en de raad te doen staan en wat de inwoners kunnen verwachten van het gemeentebestuur in de komende vier jaar', valt te lezen in het raadsakkoord.

Sandra de Wagenaar, fractievoorzitter van PRO Kaag en Braassem, is aangesteld als formateur om te komen tot een goede wethoudersploeg. De uitgangspunten zijn daarbij dat er maximaal vier wethouders komen, waarbij maximaal drie partijen zijn vertegenwoordigd. Eén wethouderspost wordt op voorhand gegund aan PRO Kaag en Braassem, die met zeven zetels de grootste partij werd bij de gemeenteraadsverkiezingen.

advertentie advertentie