Racetalent Dean (7) uit Woubrugge kampioen in Kart4Fun-competitie

WOUBRUGGE - Dean Hoogendoorn uit Woubrugge is zaterdag kampioen geworden in de Kart4Fun-competitie. De zevenjarige racefanaat was de jongste deelnemer aan de competitie.

'Ik ben heel bij. Het is leuk kampioen te zijn, want nu heb ik ook echt het gevoel dat ik kampioen ben', reageerde Dean na afloop van de race op circuit De Landsard in Eindhoven. 'Maar het is nog beter als ik het Nederlands kampioenschap win. En daarna het WSK in Italië.' Dat de jonge coureur ambitie heeft, blijkt dus wel. 

Op vijfjarige leeftijd begon de Woubruggenaar met het rijden van wedstrijden, wat hem uiteindelijk dispensatie van de Nederlandse kart- en autosportbond KNAF opleverde. Daarmee is hij pas de derde Nederlander die op zo'n jonge leeftijd races mocht rijden. De andere twee zijn Nyck de Vries, die dit jaar wereldkampioen Formule 2 werd, en Max Verstappen.

Komend seizoen doet Dean opnieuw mee aan het Nederlands kampioenschap Rotax Max Micromax. Daarnaast doet hij mee aan het Mini Junioren 60cc-kampioenschap en het prestigieuze WSK in Italië, waar jonge toprijders van over de hele wereld aan meedoen.

advertentie advertentie