Realisatie Tech Campus De School in pand voormalig Bonaventuracollege van start

Foto: Gemeente Kaag en Braassem

ROELOFARENDSVEEN – Afgelopen week is het startsein gegeven voor de verbouw van het pand van het voormalige Bonaventuracollege in Roelofarendsveen. Maandag 21 februari overhandigde wethouder Inge van der Meer (D66) officieel de sleutel aan de nieuwe eigenaren van het pand, Barry en Heidi Verdel.

Nu de nieuwe eigenaren van het pand de sleutel officieel in bezit hebben, kan gebouwd worden aan de Tech Campus De School. Daarmee wordt het een pand waarin het delen van kennis, kunde en ervaringen centraal staat. Als alle verbouwingen zijn afgerond, beschikt het pand over 22 lokalen waarin gewerkt kan worden. Ook zal er een ruimte worden ingericht met flexwerkplekken speciaal voor freelancers en kenniswerkers.

Naast werkplekken zullen er 27 starterswoningen worden gebouwd. ‘De School moet uiteindelijk dus beschikken over verschillende maatschappelijke functies’, aldus eigenaar Barry Verdel. ‘Het moet echt een bruisende plek worden.’

Starterswoningen

Gedurende de periode dat het pand leegstond, werd het pand bewoond door jongeren onder het mom van anti-kraak. Volgend jaar moeten er 27 starterswoningen gerealiseerd worden in de vorm van sociale huurwoningen. ‘Op deze manier wordt het echt voor iedereen betaalbaar’, aldus Verdel. ‘De woningen zijn bedoeld voor jongeren tot en met 27 jaar, die er maximaal zeven jaar mogen blijven wonen. Zo kunnen anderen ook de kans krijgen om deze toekomstige woningen te bemachtigen.’

Het is bovendien de bedoeling dat de woningen alleen gebruikt zullen gaan worden door jongeren uit de gemeente Kaag en Braassem. ‘Op deze manier geven we jongeren uit de eigen gemeente de kans om de woningmarkt te betreden’, voegt Verdel toe.

Startsein

Wethouder van Duurzaamheid, Ruimtelijke Ordening en Cultuur, Inge van der Meer, wenst de nieuwe eigenaren veel succes met het realiseren van de plannen. ‘Het is heel fijn dat jullie de nek willen uitsteken voor deze mooie locatie. Ik ben blij dat jullie hier willen huisvesten’, aldus de wethouder.

Met de sleuteloverhandiging is het startsein gegeven voor de bouwwerkzaamheden die zullen worden uitgevoerd door bouwbedrijf Van der Geest. Als alles volgens planning verloopt, zouden de werkplekken voor het eind van dit jaar in gebruik genomen kunnen worden. De starterswoningen zullen nog even op zich laten wachten, waarna ze hopelijk halverwege 2023 bewoond kunnen worden.

advertentie advertentie