Recht op energietoeslag maar moeite met de aanvraag? Gemeente biedt hulp

Eurobiljetten Foto: Pixabay

KAAG EN BRAASSEM - Inwoners van gemeente Kaag en Braassem die recht hebben op energietoeslag kunnen deze nog steeds aanvragen. Voor wie dit lastig vindt, is er hulp.

In aanmerking voor energietoeslag komen mensen die inwoner zijn van gemeente Kaag en Braassem met een geldig Nederlands identiteitsbewijs of rechtmatig in Nederland verblijven; die de energiekosten van het eigen woonadres betalen en die een gezamenlijk inkomen hebben dat niet hoger is dan 120 procent van het voor hem/haar/hen geldende sociaal minimumbedrag per maand.

Het sociale minimumbedrag per maand is voor een alleenstaande van 21 jaar tot de AOW-leeftijd 1.256,08 euro en voor samenwonende/getrouwde stellen 1.794,40 euro. Vanaf de AOW-leeftijd geldt voor alleenstaanden 1.397,27 euro en voor samenwonende/getrouwde stellen 1.892,81 euro.

Aanvragen

De gemeente Alphen aan den Rijn voert de energietoeslag uit voor de gemeente Kaag en Braassem. Meer informatie staat op de website van de gemeente Alphen aan den Rijn. Hier is ook een aanvraag in te dienen.

Hulp nodig

Wie hulp nodig heeft bij het invullen van het aanvraagformulier, kan contact opnemen met het Serviceplein via 14 0172 (spreek in: 'Gemeente Alphen aan den Rijn) of stuur een e-mail naar gemeente@alphenaandenrijn.nl.

Ook is hulp te vragen via De Papierwinkel in Roelofarendsveen. Dit kan via WhatsApp van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur met Freek Nijeboer op 06-16695232. Een afspraak maken kan ook, mail hiervoor naar papierwinkel@dedriemaster.nu. Het inloopspreekuur is wekelijks op woensdag van 9.00 tot 12.00 uur in het clubhuis van EMM'21 aan het Sportpad 17 in Roelofarendsveen.

advertentie advertentie