Rick van Seggelen beëdigd als raadslid voor PRO Kaag en Braassem

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Maandagavond is Rick van Seggelen beëdigd als raadslid voor PRO Kaag en Braassem. Van Seggelen volgt Laura van Klink op, die haar raadslidmaatschap na zes jaar heeft opgezegd.

Van Klink gaat verhuizen. 'We hadden al langer plannen om uit de Randstad te vertrekken. Maar ontwikkelingen voltrokken zich sneller dan we hadden verwacht, waardoor ik deze raadsperiode helaas niet af kan maken', legde Van Klink eerder al uit. Ze was van 2006 tot 2008 politiek actief als burgerlid voor de PvdA. Bij de oprichting van PRO Kaag en Braassem stapte ze direct in.

Van Seggelen is de afgelopen twee jaar nauw betrokken geweest bij de fractie van de lokale partij. Hij woonde als burgerlid alle vergaderingen bij en verdiepte zich in dossiers. Woningbouw staat hoog in het vaandel bij Van Seggelen. 'Nu ik al even meedraai, zie ik wel hoe complex het is om dat ook daadwerkelijk te realiseren. Maar als er voorstellen liggen voor woningbouw voor jongeren in kleine kernen, dan wil ik me daarvoor inzetten', kondigde Van Seggelen aan.

Lees ook: Rick van Seggelen nieuw raadslid voor PRO Kaag en Braassem

advertentie advertentie