Ripse kinderen lopen begin augustus uit voor huttenbouw en open huis

RIJPWETERING - De jeugd van Rijpwetering moest het vorig jaar doen met een aangepast programma tijdens de kindervakantieweek. De coronamaatregelen maakten een huttenbouw organiseren te ingewikkeld. Dit jaar ziet het ernaar uit dat de huttenbouw en het open huis kunnen doorgaan.

Het parkeerterrein van ROAC is van dinsdag 9 tot en met vrijdag 12 augustus het decor van de Ripse huttenbouw en het open huis. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen komen meedoen,

Dinsdag is tussen 8.30 en 9.00 uur een button of dag-stempel te koop. Het terrein en de tent openen 9.00 uur. Dinsdag, woensdag en donderdag kan tussen 9.00 en 16.00 uur gebouwd worden aan de hutten. Woensdag krijgen de hutten een verfje.

Donderdag tussen 16.00 en 19.00 uur is het terrein even dicht, waarna om 19.00 uur het avond- en nachtprogramma begint. Natuurlijk met de bonte avond, de vossenjacht en een nachtje slapen.

Vrijdag worden de kinderen alweer vroeg gewekt voor ochtendgymnastiek en aansluitend het ontbijt. De tent blijft open tot 10.30 uur, dus de kinderen die hun hut opgeruimd hebben, kunnen nog even spelen en knutselen. De laatste spullen moeten uiterlijk om 11.00 uur uit de hut gehaald zijn.

Open huis

In de tent is, voor de allerkleinsten maar ook voor de deelnemers aan de huttenbouw, van alles te doen. Zij kunnen kussentjes of een knuffel maken, verven, bloemschikken, zich laten schminken en knutselen.

Later maakt de organisatie het precieze programma bekend op de Stichting VAK Facebookpagina.

Lees ook: Verschillende spullen gezocht voor Huttenbouw Rijpwetering

advertentie advertentie