ROAC organiseert informatieavond over discussie zaterdag-/zondagvoetbal

Foto: Chris Vogel

RIJPWETERING - ROAC organiseert donderdagavond 29 februari een informatieavond in de kantine over de discussie omtrent het zaterdag-/zondagvoetbal. De club uit Rijpwetering is de laatste voetbalclub in het district die nog op zondag speelt.

'Het zal niemand binnen onze vereniging ontgaan zijn dat het zondagvoetbal, zoals we dat tientallen jaren gekend hebben, onder druk staat', valt te lezen in een bericht op de website van ROAC. Het bestuur geeft aan de club nog altijd als een echte zondagvereniging te beschouwen. 'Dat neemt niet weg dat ook bij ROAC, door alle ontwikkelingen, stemmen opgaan om de (definitieve) stap te maken naar de zaterdag.'

'Tot dusver waren deze geluiden dermate weinig te horen dat wij als bestuur nooit de noodzaak hebben gezien hier 'iets' voor te organiseren', gaat het bericht verder. 'Dat is dit seizoen echter veranderd. Daarom wordt op donderdag 29 februari een voorlichtingsavond georganiseerd omtrent de 'zaterdag-zondag-discussie' met als doel de gehele vereniging te informeren met betrekking tot waar allemaal rekening mee dient te worden gehouden bij het maken van deze keuze.'

De club geeft in het bericht nadrukkelijk aan dat er deze avond - die om 21:30 uur start - geen keuze wordt gemaakt over op welke dag er wordt gespeeld. 

Verre uitwedstrijden

ROAC komt dit seizoen uit in de 3e klasse C op zondag. Het is in die competitie de enige club uit district West II, waar onze regio onder valt. Dit betekent dat er voornamelijk verre uitwedstrijden op het programma staan. De club uit Rijpwetering bezet in de competitie de vijfde plaats.

advertentie advertentie