Gepubliceerd op 19 December 2019 om 13.28 uur

Rob Looijenstein wint fotowedstrijd van gemeente met luchtfoto van Hoogmade

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Rob Looijenstein heeft de fotowedstrijd van de gemeente Kaag en Braassem gewonnen. Met een luchtfoto van de Doesbrug sleepte hij de hoofdprijs in de wacht: een helikoptervlucht. Die prijs wilde de winnaar graag inwisselen voor iets anders.

Bij de bekendmaking meldde Looijenstein dat een helikoptervlucht niet bij hem past. 'Het past niet bij mij. Met de geluidsoverlast van Schiphol en gezien het milieu heb ik iets anders bedacht: een boom! Dit is wel goed voor de natuur en zo heeft iedereen er indirect iets aan.' De gemeente omarmde zijn idee. Waar de boom gaat komen is nog onduidelijk.

Looijenstein verwachtte de wedstrijd niet te winnen met zijn foto. 'Nee, niet echt. Er zaten andere kandidaten bij van wie hun foto’s het journaal halen. Ik dacht weinig kans te maken, maar ik ben aangenaam verrast', zegt Looijenstein. 

Omgevingsvisie

De fotowedstrijd werd uitgeschreven door de gemeente om de omgevingsvisie verder vorm te geven. 'We zijn een Groene Hart-gemeente met een schitterende leefomgeving, dat willen we in onze omgevingsvisie laten zien', vertelde wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO Kaag en Braassem) eerder. 'Tenslotte zegt een beeld meer dan duizend woorden.'

Lees ook: Gemeente Kaag en Braassem stuurt inwoners de lucht in

advertentie
.
advertentie