Rookvrij-tegel krijgt plekje bij Hof van Alkemade in Roelofarendsveen

jeugdwerker Rona Karasy en wethouder Gerben van Duin leggen 'rookvrij' tegel Foto: Gemeente Kaag en Braassem

ROELOFARENDSVEEN - Bij het verpleeghuis Hof van Alkemade in Roelofarendsveen is woensdag een tegel met de tekst 'Rookvrij' gelegd. De tegels zijn een initiatief van de Hartstichting, het Longfonds en KWF, om gezamenlijk naar een rookvrije generatie toe te werken.

Joop Kret van Stichting Huisvesting Gezondheidszorg Alkemade, jeugdwerker Rona Karasy van De Driemaster en wethouder Gerben van Duin (PRO Kaag en Braassem) klaarden samen het klusje. ‘Samen met het Hof van Alkemade en verschillende andere partners, zoals huisartsen, onderwijs, apotheek en verenigingen gaan wij voor een rookvrije generatie’, bericht gemeente Kaag en Braassem namens de samenwerkende partijen. ‘Een generatie waarin onze jeugd gezond kan opgroeien.'

Ook wordt deze maand, tijdens de campagne Stoptober, extra aandacht gevestigd op het stoppen met roken. Rokers worden tijdens deze campagne uitgedaagd om samen 28 dagen niet te roken in oktober, met als doel om helemaal te stoppen.

Al meer Rookvrij-tegels

De scholen in de gemeente zijn al vanaf 1 augustus 2020 rookvrij. En afgelopen maart werden zestien Rookvrij-tegels geplaatst bij huisartsen, apotheken en fysiotherapiepraktijken van het wijksamenwerkingsverband Kaag en Braassem Samen Gezond. Naast het rookvrij worden qua locatie, zetten de zorgverleners op deze locaties zich in voor goede zorg voor rokers die willen stoppen met roken en hierbij hulp vragen.

GGD Hollands Midden zet zich momenteel in om ook alle sportclubs, kinderboerderijen, scoutingverenigingen en speeltuinverenigingen in heel Hollands Midden rookvrij te krijgen. In gemeente Kaag en Braassem zijn volgens de GGD deze clubs in ieder geval al rookvrij: Bike Zone Indoor en Outdoor Cycling, EMM'21, Sloepweesje, Watersportvereniging Braassemermeer, Tennisvereniging Leimuiden en Zwembad De Tweesprong.

advertentie advertentie