Ruim 2500 wandelaars ontdekken unieke plekken in polder met Poldertocht

Poldertocht 2022 Foto: Poldertocht

RIJNSATERWOUDE/KAAG EN BRAASSEM - Na twee jaar afwezigheid is zondag 4 september de elfde Poldertocht gehouden. Het weer was prachtig, de routes uniek en de wandelaars vol lof.

Ruim 2500 wandelaars verzamelden zich in Rijnsaterswoude, waar de organiserende ijsclubs uit Kaag en Braassem en Rotary Roelofarendsveen een startlocatie opgebouwd hadden bij Firma van Iperen & Zn. Vanaf de start liepen de deelnemers langs de oever van het Braassemermeer de polder in. Hiervandaan splitste de wandeling zich in drie afstanden: 6, 11 en 17 kilometer. Tussen de weilanden waren, speciaal voor de route, bruggen gebouwd en de wandelaars werden soms zelfs dwars door de landerijen en koeienstallen gevoerd.

Polderverrassingen

Bij de stempelposten was er veelal iets te zien en te doen en konden de wandelaars eten en drinken krijgen. Langs de routes zorgden de polderverrassingen voor vermaak en plezier. Zo was er een slootsafari voor kinderen, een levend standbeeld (John Hoogenboom), kon suikermaïs van het land worden geproefd en was er muzikaal vermaak van Dolly Polder, Dominee van Zanten, de Vinyl disco en DAF.

Feestelijke finish

De organisatie en het Liliane Fonds onthaalden alle deelnemers feestelijk. Voor iedereen zwaaide de finishvlag en alle deelnemers kregen een medaille en een oranje gerbera. De wandelaars kwamen uitgelaten over de finish: ‘Het was warm, maar wat was het een prachtige en gezellige route!’ Voor de gelegenheid waren de landbouwmachines versierd en konden de bezoekers met een trekker op de foto voor een blijvende herinnering. Terug bij de start/finish sloot het wandelfeest af met een hapje en een drankje. De vrolijke deuntjes van de Vinyl Disco maakten de feestvreugde compleet.

Goede doel

De organiserende ijsclubs en Rotaryclub Roelofarendsveen danken de sponsors, de landeigenaren voor de toegang tot hun terrein, de gastvrijheid van de bedrijven waar een start- en stempelpost gevestigd was en de vele vrijwilligers. Maar bovenal dankt de organisatie de wandelaars die, door deel te nemen, een belangrijke bijdrage hebben geleverd; de inschrijfgelden komen volledig ten goede aan het goede doel. Medio oktober wordt bekend gemaakt hoeveel geld er is ingezameld voor het Liliane Fonds.

De volgende Poldertocht is zondag 3 september 2023.

advertentie advertentie