Rutte: ‘Draag in de openbare ruimte een mondmasker’

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - In het hele land geldt vanaf heden het dringende advies om in de publieke binnenruimte een niet-medisch mondkapje te dragen. Dat heeft premier Mark Rutte woensdag in een debat in de Tweede Kamer gezegd.

Er komt geen verplichting voor het dragen van een mondkapje op deze plekken. Volgens de minister-president ontbreken hiervoor juridische mogelijkheden. Het kabinet is ook niet van plan om het dragen van mondkapjes op te nemen in de coronawet die binnenkort wordt gepresenteerd. Bij contactberoepen, zoals kappers en schoonheidsspecialisten, moeten zowel de beroepsbeoefenaar als de klant een mondkapje dragen.

Veel politieke partijen vroegen om landelijke richtlijnen voor het dragen van mondkapjes, om zo meer duidelijkheid te geven. De premier heeft toegezegd dit voor vrijdagavond 18.00 uur geregeld te hebben.

Middelbare scholen

Het dringende advies om mondmaskers te dragen geldt volgens de premier niet voor middelbare scholen. 'Want daar geldt al dat de leraar anderhalve meter afstand moet houden van leerlingen', zei Rutte.

advertentie advertentie