Schaatsbanen ploeteren voor mooi ijs: IJsclub Alkemade sinds donderdag open

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - IJsclub Alkemade heeft donderdagochtend de landijsbaan geopend voor schaatsfanaten. Vanwege de coronamaatregelen is het ijs in Oude Wetering alleen toegankelijk voor leden van de ijsclub, die vooraf een tijdslot hebben gereserveerd.

Om de schaatsbaan in goede staat te houden en bezoekers in goede banen te leiden, zijn er veel vrijwilligers nodig. IJsclub Alkemade geeft aan dat er elke dag minimaal zes tot tien vrijwilligers nodig zijn. 'Onder de huidige vrijwilligers zijn kwetsbare mensen die in deze periode niet beschikbaar zijn', meldt de ijsclub. Mensen die hun handen uit de mouwen willen steken, kunnen zich bij de vereniging melden.

De schaatsbaan bij IJsclub Nut & Vermaak in Leimuiden is nog niet geopend. Het ijs is nog niet dik genoeg. De vereniging hoopt op vrijdag de deuren te kunnen openen.

Woubrugge en Rijnsaterwoude

Bij De IJsvereniging Woubrugge zijn ze druk bezig om de landijsbaan in goede staat te krijgen. Zo waren vrijwilligers donderdagochtend om 05.30 uur al bezig om de tennisbaan nat te spuiten. Laagje voor laagje wordt het ijs opgebouwd. Het is nog onduidelijk wanneer de schaatsbaan wordt opengesteld.

IJsclub De Eendracht in Rijnsaterwoude verwacht vrijdag, zaterdag en zondag open te kunnen van 14.00 tot 16.00 uur.

advertentie advertentie