Gepubliceerd op 12 Maart 2020 om 19.09 uur

Schiphol en luchtverkeersleiding presenteren nieuwe maatregelen tegen geluidshinder

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Luchthaven Schiphol en Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) hebben nieuwe maatregelen aangekondigd om geluidshinder door vliegverkeer af te laten nemen. Zo wordt onderzocht op welke manier naderend vliegverkeer overdag hoger kan vliegen dan nu het geval is.

Ook wordt bekeken of het haalbaar is om het vliegverkeer overdag steeds meer over vaste naderingsroutes te leiden. Een compleet overzicht van de maatregelen is te vinden op de website www.minderhinderschiphol.nl. Schiphol en LVNL verwachten dat het programma een positief effect gaat hebben op het terugdringen van geluidshinder in de binnen- en buitengebieden rond de luchthaven.

Belangstellenden en betrokkenen kunnen nog reageren op het programma. Er worden op verschillende locaties informatiebijeenkomsten gegeven. De ontvangen feedback en suggesties worden gebruikt om het programma te verbeteren of aan te vullen. Daarna wordt het aan Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, aangeboden.

advertentie
 
advertentie