Schiphol maakt komende tijd meer gebruik van Kaagbaan: ‘Mogelijk meer overlast omwonenden’

KAAG EN BRAASSEM - De Buitenveldertbaan op luchthaven Schiphol is vanaf maandag, tot 22 mei, gesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden. In die periode start het vliegverkeer van deze baan vanaf de Kaagbaan. Daardoor is het mogelijk dat omwonenden in deze periode meer overlast ervaren van vliegverkeer dan gebruikelijk.

Het vliegverkeer dat normaal gesproken landt op de Buitenveldertbaan gaat tussen 13 en 22 mei gebruikmaken van de Schiphol-Oostbaan. Met uitzondering van het Pinksterweekend (18, 19 en 20 mei). Dan is de Buitenveldertbaan wél beschikbaar.

De woordvoerder van Schiphol kan niet zeggen hoeveel extra vluchten zullen landen op de Kaagbaan in de periode van onderhoud aan de Buitenveldertbaan. 'Welke banen precies worden ingezet is namelijk afhankelijk van de windrichtingen. Vluchten kunnen uiteindelijk ook niet gaan door bepaalde weersomstandigheden en wanneer vluchten geannuleerd worden, heb je ook verschillende aantallen.'

Vanaf de Kaagbaan stijgen vertrekkende vliegtuigen op in de richting van Nieuw-Vennep om vervolgens in westelijke richting over Kaag, Sassenheim en daarna via Katwijk of Noordwijkerhout verder te klimmen. Vliegverkeer dat vanaf de Noordzee landt op de Kaagbaan, draait een bocht over Katwijk, Noordwijk en Oegstgeest en vliegt langs de A4.

Voor de actuele situatie op de start- en landingsbanen verwijst de woordvoerder van Schiphol naar Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS). Ook kunnen omwonenden deze pagina op de website van Schiphol raadplegen, waar een vooruit- en terugblik op het vliegverkeer in de afgelopen en komende week te zien is.

advertentie advertentie