Schoenen aan en gaan: juni betekent wandelen in Kaag en Braassem

Poldertocht 2022 Foto: Poldertocht

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Juni is aangebroken en dat betekent dat er weer flink gewandeld kan worden in Kaag en Braassem. Naast de drie wandelvierdaagsen worden ook de NASwandeldag en het rondje Ka weer gelopen. 

De NASwandeldag is tevens de aftrap van wat wel de wandelmaand genoemd mag worden. Zondag 3 juni om 8 uur vertrekken de eerste lopers. Deelnemers kiezen een afstand van 5, 10, 20 of 30 kilometer. De start en finish zijn bij Partycentrum Keijzer in Leimuiden. 

De eerste volle week van juni zijn er twee wandelvierdaagsen, zowel in Rijnsaterwoude als in Roelofarendsveen. Heel Rijnsaterwoude wandelt heeft dit jaar een paar kleine aanpassingen ten opzichte van de eerdere edities. Zo starten en finishen de lopers iedere dag vanaf de gereformeerde kerk. Vrijdag worden de lopers ingehaald met muziek van Dice Musica. De voorinschrijving is geopend en ook bij de start is inschrijven nog mogelijk. 

De andere wandelvierdaagse wordt die week in en rond Roelofarendsveen gehouden. Dinsdagavond 6 juni is de eerste loopavond van dit evenement. Net als andere jaren zijn de start en finish weer bij ‘t Veen eten en drinken aan de Langeweg. Dinsdag zal De Driemaster aanwezig zijn met hun camper en op vrijdagavond rijdt de Drumcaravan voor. 

Hoogmade van het pad en Rondje Ka

Net als vorig jaar, gaat Hoogmade ook dit jaar van het pad af. De ijsclub heeft 4 routes uitgezet in de polders rond Hoogmade. De tochten zijn in de week van 19 tot en met 22 juni. Inschrijven kan maandagavond vanaf 18.00u op het schoolplein van Ter Does. De start is iedere dag om 18.30 uur. Deze vierdaagse is niet geschikt voor kinderwagens en honden zijn niet toegestaan. 

De afsluiting van de wandelmaand is op 2 juli het Rondje Ka. Hier zijn vier verschillende afstanden te lopen, namelijk 15, 20, 25 of 35 kilometer. De start is vanaf 7.00 uur vanaf het clubhuis van LV PLantaris aan het Sportpad in Roelofarendsveen. Inschrijven kan via een online formulier

advertentie advertentie