Schoolbel gaat na 55 jaar voor het laatst op het Bonaventuracollege in Roelofarendsveen

ROELOFARENDSVEEN - Vrijdagmiddag ging voor de allerlaatste keer de bel voor het einde van de les op het Bonaventuracollege in Roelofarendsveen. Na 55 jaar sluit de middelbare school in Roelofarendsveen haar deuren voorgoed.

De school sluit het bewogen jaar af met een goed resultaat. Alle eindexamenleerlingen van het Bonaventuracollege zijn geslaagd. Een eindexamenleerling moest herkansen, ook die leerling wist het diploma uiteindelijk binnen te slepen. 'We zijn heel trots op onze leerlingen en docenten', schrijft de school in een bericht.

Het overkoepelende schoolbestuur Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden (SCOL) voelt zich genoodzaakt om het Bonaventuracollege per ingang van aankomend schooljaar te sluiten. In vijf jaar tijd is het aantal leerlingen op de middelbare school gehalveerd.

'Niet te voorkomen'

'Het allerbelangrijkste voor ons is de onderwijskwaliteit', zei wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO Kaag en Braassem) eerder. 'Naast de talloze financiële argumenten kon het schoolbestuur ook de onderwijskwaliteit niet meer waarborgen en dan is het vertrek van de school vervelend maar tegelijkertijd niet te voorkomen.'

Bekijk hieronder de televisiereportage die Studio Kaag en Braassem eerder dit jaar maakte over het sluiten van het Bonaventuracollege:

advertentie advertentie