Slachtoffer Oud Ade is Mimoun Bergoual (66): ‘Er zijn nog altijd veel vragen’

OUD ADE - De man die op 29 december dood werd aangetroffen in zijn woning in Oud Ade, is de 66-jarige Mimoun Bergoual. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Zijn vrouw belde die dinsdagochtend naar de politie, met de melding dat er een overval was gepleegd in de woning aan de Hofdijklaan.

Agenten gaan even later het huis binnen en treffen daar de overleden bewoner aan. Hij is door een misdrijf om het leven gekomen. Sinds die dinsdag doet de politie onderzoek in en rond het huis. Er is al met meerdere mensen gesproken, maar er zijn nog altijd veel vragen. Om die reden besteedde het televisieprogramma Team West van Omroep West dinsdagmiddag aandacht aan de zaak.

Zo is de politie benieuwd naar het leven van de 66-jarige Bergoual, met name in de laatste weken voor zijn dood. Wat deed hij en met wie? De recherche komt ook graag in contact met mensen die het slachtoffer voor 29 december nog hebben gesproken.

Bekende verschijning

Mimoun Bergoual was ondernemer en een bekende verschijning in de Leids-Marokkaanse gemeenschap. Na de sluiting van zijn Tanger supermarkt aan het Kooiplein is hij zich gaan richten op vastgoed. Hij woonde sinds eind 2018 met zijn tweede vrouw in de boerderij aan de Hofdijklaan in Oud Ade.

Eerder verzocht de recherche getuigen, of personen die voertuigen hebben gezien rond de woning aan de Hofdijklaan, al om zich te melden. Het gaat dan om de periode tussen maandag 28 december 22.00 uur en dinsdag 29 december 06.00 uur.

Ook mensen die in die periode in de buurt hebben gereden en beschikken over dashcambeelden worden verzocht zich te melden bij de politie. Contact opnemen met de politie kan via de opsporingstiplijn op 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Lees ook: Onderzoek naar dode man in Oud Ade duurt voort, politie zoekt getuigen

advertentie advertentie