Gepubliceerd op 18 Maart 2020 om 12.21 uur

Speciaal triagecentrum in Leiderdorp voor patiënten met coronavirus

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Er wordt een aantal triagecentra ingericht in de regio om alle patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus te zien. In deze centra werken huisartsen en doktersassistenten op een centrale locatie samen. 'Hierdoor kunnen beschermende middelen efficiënter worden ingezet.'

In de Huisartsenpost Leiderdorp, in het gezondheidscentrum Rijnland, is dit triagecentrum dinsdag gestart. Het centrum is dag en nacht geopend voor patiënten die een verdenking op COVID-19 hebben. 'Patiënten dienen naar hun eigen huisarts te bellen wanneer zij vermoeden COVID-19 te hebben. De huisarts meldt de patiënt na telefonische screening vervolgens aan bij het triagecentrum', meldt Netwerk Acute Zorg West (NAZW).

Door deze mensen in het triagecentrum te zien, komt de eigen huisarts in principe niet in contact met patiënten met verdenking op het coronavirus. Het triagecentrum rijdt ook visite voor patiënten die niet zelf kunnen komen.

Andere huisartsenposten

In de avond, nacht en weekenden zijn alleen de huisartsenposten in Alphen aan den Rijn en Voorhout geopend voor patiënten die niet (mogelijk) besmet zijn met het virus. De huisartsenpost in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is voorlopig gesloten. De huisartsenpost in Leiderdorp is voorlopig dus alleen bestemd voor patiënten met (mogelijk) COVID-19.

advertentie
 
advertentie