Sportverenigingen Kaag en Braassem hijsen regenboogvlag op 11 oktober

Regenboogvlaggen Foto: Pixabay

KAAG EN BRAASSEM - De sportverenigingen hangen dinsdag 11 oktober, op Coming-Outdag, in gemeente Kaag en Braassem de regenboogvlag uit. Deze dag besteedt aandacht aan het moment waarop een lesbienne, homo, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt.

'Wij staan met elkaar voor diversiteit en gelijkwaardigheid', willen de sportverenigingen van gemeente Kaag en Braassem met de vlaggenactie uitdragen. 'Het maakt niet uit of je hetero-, homo-, biseksueel, transgender of anderszins bent. Iedereen is welkom; als speler, vrijwilliger of bezoeker.' De sportverenigingen dragen niet alleen tijdens Coming-Outdag bij aan een veilig sportklimaat voor iedereen, maar het hele jaar door.

Ook bij het gemeentehuis wappert de regenboogvlag dinsdag 11 oktober in de wind. Wethouder Gerben van Duin hijst daarnaast, samen met Paul Wiewel (De Driemaster), trekker van het sportakkoord Kaag en Braassem en bestuurder van Tennisvereniging Leimuiden, de regenboogvlag bij de Leimuidense tennisbaan.

advertentie advertentie