Stabiel beeld in wekelijkse coronacijfers Kaag en Braassem

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Vorige week testten 28 inwoners van de gemeente Kaag en Braassem positief op het coronavirus. Dat blijkt uit de weekcijfers van GGD Hollands Midden. Dat verschilt weinig met de week ervoor, toen 24 mensen positief testten

Verder zijn vorige week geen nieuwe ziekenhuisopnames of sterfgevallen gemeld bij de gezondheidsdienst. Dat was ook een week eerder het geval.

Ook in de rest van de regio Hollands Midden liep het aantal nieuwe coronabesmettingen flink op. Vorige week werden 1427 bevestigde coronabesmettingen gemeld, een week eerder waren dat er 926. Afgelopen week zijn 13 mensen opgenomen in een ziekenhuis, een week eerder werden 8 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. Ook zijn er vorige week vier nieuwe sterfgevallen gemeld bij de GGD, een week eerder noteerde de gezondheidsdienst één sterfgeval.

Meeste besmettingen bij niet-gevaccineerden

Volgens GGD Hollands Midden heeft de stijging van nieuwe coronabesmettingen te maken met het loslaten van de anderhalvemetermaatregel, maar ook doordat het griepseizoen is begonnen. 'Hierdoor hebben meer mensen klachten als neusverkoudheid en hoesten. Omdat meer mensen zich laten testen, worden er ook meer besmettingen gevonden', aldus de GGD. De gezondheidsdienst verwacht dat het aantal testen in de aankomende weken zal blijven stijgen.

Verder meldt de GGD dat de meeste besmettingen zijn vastgesteld bij mensen die niet gevaccineerd zijn. Van mensen die volledig gevaccineerd zijn testte 8,6 procent positief, 10,3 procent van de mensen die deels gevaccineerd zijn testte positief en 30 procent van de niet-gevaccineerden testte positief op het coronavirus. Bij die laatste groep worden kinderen tot 12 jaar niet meegerekend, omdat zij geen vaccin krijgen vanwege hun jonge leeftijd.

advertentie advertentie