Start bouw wooncomplex met zorgwoningen in voormalig school- en kerkgebouw in Leimuiden

LEIMUIDEN - Het voormalige school- en kerkgebouw aan de Dokter Stapenséastraat in Leimuiden wordt getransformeerd tot een moderne kleinschalige woonvoorziening voor zestien mensen met dementie. Aannemer Peters Bouw start naar verwachting in juni met de bouw van deze eigentijdse zorgvoorziening. 

Woondiensten Aarwoude is eigenaar van het wooncomplex en verhuurt deze aan Zorgpartij Herbergier die 24 uurs zorg gaat leveren aan de bewoners. Het wooncomplex bestaat uit zestien bewonersappartementen, een gezamenlijke woonkamer, een logeerkamer en woonruimte voor het verantwoordelijke zorgkoppel.

Erik van der Velde, directeur-bestuurder van woningcorporatie Woondiensten Aarwoude, is blij met deze ontwikkeling. 'Het biedt inwoners van Leimuiden de mogelijkheid om in hun vertrouwde omgeving oud te worden en daarmee zijn de woningen een waardevolle toevoeging aan het bezit van Woondiensten Aarwoude.'

Er zijn ruim vijftig Herbergiers verspreid over Nederland. 'Met de toevoeging van dit eigentijdse en toegewijde zorgcomplex wordt een waardevolle bijdrage geleverd aan de zorgvoorzieningen in Leimuiden', aldus de woningcorporatie.

Lees ook: Hoe gaat gemeente tekort aan sociale huurwoningen oplossen?

advertentie advertentie