Bouw starterswoningen Regenboogweg Nieuwe Wetering stapje dichterbij

Foto: Het perceel waar de woningen komen. (Syb van Ruiten)

NIEUWE WETERING – De bouw van zestien starterswoningen aan de Regenboogweg in Nieuwe Wetering komt weer een stapje dichterbij. Het bouwrijp maken van de kavel is inmiddels in volle gang en een aanvraag van de omgevingsvergunning is ingediend.  

De starterswoningen worden via het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) ontwikkeld en gebouwd. Hierbij gaat het om tien appartementen en zes eengezinswoningen. Na een loting onder 32 kandidaten voor de woningen, is vereniging De Kuil opgericht: een groep kopers is hierin georganiseerd, zodat de woningen in eigen beheer gebouwd kunnen worden. 

Ondertussen is er met de gemeente al een reserveringsovereenkomst gesloten voor de bouwkavel. Dit heeft de vereniging gedaan onder begeleiding van adviesbureau De Regie; de kopers worden ondersteund in de contacten met verschillende betrokken partijen, zoals de gemeente, de architect, de bouwers en mogelijke adviseurs. 

Bouwrijp maken

Het daadwerkelijk bouwrijp maken van de kavel is nu dan wel in volle gang, maar het heeft lang op zich laten wachten. De gestelde eisen van het Hoogheemraadschap van Rijnland waren niet voorzien, wat vroeg om het geduld van de gemeente en de vereniging van de toekomstige bewoners. Echte stappen konden pas worden gezet na het afgeven van een watergunning. 

advertentie advertentie