Stichting Tulpenroute neemt senioren mee op vaartocht

Foto: Kaag en Braassem Promotie

KAAG EN BRAASSEM - Stichting Tulpenroute bood 22 juni en 6 juli een aantal oudere inwoners van Kaag en Braassem een compleet verzorgde vaartocht aan door de polders van Roelofarendsveen. Zij voeren de Tulpenroute en zagen wat voor moois de Veense polder te bieden heeft.

Een gids vertelde over de polder, maar ook bij de senioren kwamen de verhalen los. Zoals bij de historische wc bij de Veense Akker en bij de oude foto’s op de kassen, die oude tijden doen herleven.

Sponsors maakte het mogelijk de senioren te voorzien van koffie en na afloop van een hapje en een drankje. Bij het afscheid kreeg iedereen een bos zonnebloemen mee.

Trots

Stichting Tulpenroute bestaat uit vrijwilligers. Samen hebben zij zich ten doel gesteld om de kennis over en waardering (lees trots) voor de tuinbouw in Roelofarendsveen te vergroten. Dit wil zij bereiken door het vastleggen, delen en levendig houden van historische, hedendaagse en mythologische verhalen over de tuinbouw. De stichting werkt vanuit die doelstelling aan de verdere ontwikkeling van de genoemde vaarroute, maar ook de wandel- en fietsroute.

De tocht met senioren is voor herhaling vatbaar.

advertentie advertentie